Ambasador Češke posetio Poljoprivredni sajam

 

Novi Sad, 23.05.2023.

Ambasador Češke Tomaš Kuhta i agroekonomski diplomata Češke Vladimir Vana juče su posetili 90. međunarodni poljoprivredni sajam, kao i kolektivnu izložbu privrednika iz Češke. O dešavanjima, bogatom programu i izložbi agrara upoznao ih je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

– Na Sajmu je živa diplomatska aktivnost, a ti kontakti puno znače jer se u susretu s ambasadorima, atašeima, delegacijama dogovaramo o sajmovima koje organizujemo, pomažemo predstavnicima njihovih zemalja da se sastanu sa našim i sklope poslove... – istakao je Cvetković. – Globalno, situacija s poljoprivredom je napeta, ali mora se znati da su poljoprivredni proizvodi – strateški proizvodi i da tu nema alternative. Najvažnije je da se kroz takvo partnerstvo ostvare kontakti i predstavi sve ono što Srbiji i EU može biti važno.

 – Ono što ima Srbija i vaša poljoprivreda je veoma važno Evropi – istakao je Kuhta. – Namera mi je da kroz diplomatske kontakte ukažem da Srbija želi da ide u EU, a kroz sajamske manifestacije, poput ove, prilika je da se ciljano predstavi šta sve Evropa može da ponudi Srbiji, pogotovo kroz agrarne subvencije. To bi bila prilika i da Srbija vidi EU kao partnera.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---