Događaj

 

ЈOŠ DVA DANA DO POČETKA POLJOPRIVREDNOG SAJMA U NOVOM SADU

Novi Sad, 15.09.2021.

U subotu, 18.septembra, počeće 88. Poljoprivredni sajam, 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije, uz primenu niza mera bezbednosti za zdravlje ljudi, koje je sve više ugroženo širenjem korona virusa.

Sutra će na Novosadskom sajmu biti održana konferencija za medije, na kojoj će o planiranim aktivnostima govoriti: Vladimir Vanja, poljoprivredni ataše Republike Češke – Zemlje partnera Poljoprivrednog sajma; Senad Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije; Vladimir Borđoški, direktor Regionalnog centra Vojvodina Generali Osiguranja Srbija, Generalnog sponzora Poljoprivrednog sajma, Sajma lova i ribolova, Sajam ekologije.Biće prisutan predstavnik Al Dahre, Zlatnog sponzora Poljoprivrednog sajma; Boris Barjaktarović, izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing, JP „Vojvodinašume“, Zlatnog prijatelja Sajma lova i ribolova; Aleksandar Švonja, zamenik generalnog direktora Agropanonke, Darodavca u Poklon-igri; Blagoje Milinković, generalni direktor kompanije MBV, Darodavca u Poklon-igri; Mr Đorđe Mišković, izvršni direktor KITE DOO Novi Sad, Darodavca u Poklon-igri i Mr Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Novosadski sajam, domaćin ove velike i značajne poljoprivredne izložbe, nizom aktivnosti i preventivnom organizacijom, učinio je sve da se omogući poseta i poslovne aktivnosti. Tako je ovaj događaj, u ovoj formi, za maj mesec dospeo u septembar, uz procenu da će korona utihnuti.

Nažalost, to se nije dogodilo, pa se Poljoprivredni sajam organizuje uz zaštitne mere.

Izlagači, koji odavno znaju da je ova sajamska priredba najbolji pokazatelj o nivou savremene tehnologije u poljoprivredi i mesto solidne trgovine, ne umanjuju svoja očekivanja za uspeh zbog prisutnog virusa.

Sasvim je izvesno da će biti najveća ponuda mehanizacije. Još pre otvaranja kapija sajma za posetioce videli smo da će voćari i povrtari imati priliku da kupe najprikladnije traktore, prikolice, beračice, ali i sisteme za korišćenje vode u proizvodnji. I ovog puta neće biti veće ponude za pakovanje voća i povrća, kao i mašina za obradu povrća. Nismo zapazili ni veći izbor transportnih vozila sa manjim rashladnim komorama, što je potrebno za dostavu robe do kućnog praga.

Ratari su i ovom prilikom povlašćeni, videće najbolje traktore i priključne mašine, uz uređaje za rad bez rukovalaca.

Stočarsku izložbu, skromniju nego što se očekivala, obeležava izložba kvalitetnih tovnih rasa. Po prvi put farmeri će pokazati goveda rase šarole, hereford, angus i limuzinera. Pojaviće se i mlečna grla. Posebna atrakcija će biti stado bivola uz halu 12. Tovna goveda će biti izložena u objektu 12 i iza objekta broj 13. Očekuje se da će svi prijavljeni farmeri, odgajivači tovnih rasa, dovesti svoja grla. Do danas je jedino neizvestan dolazak najvećeg odgajivača tovne rase šarole Tibora Berze iz Utrina, jer je nadležna veterinarska stanica iz Bačke Topole odbila da, pre nedelju dana, obavi kontrolu krvi, navodno zbog dugova pomenutog farmera. Ispostavilo se da su dugovi izmireni, pa je intervenisala i Uprava za veterinu kako bi ovaj farmer izlagao na ovogodišnjem sajmu. Međutim, danas su odbili da analizu krvi obavi Institut u Novom Sadu, a ne somborski.

Priredbe će ponuditi sve do sada poznate i uobičajene segmente koje organizuje sajam – predstavljanje izlagača u zatvorenom i na otvorenom prostoru Sajmišta, izložbu poljoprivredne mehanizacije, stručne i poslovne skupove, prezentacije i promocije, kako u Kongresnom centru "Master", tako i na štandovima izlagača. Nastup su najavili mali poljoprivredni proizvođači, ali i velike kompanije iz 17 zemalja. Kolektivne izložbe će organizovati - Češka, Italija, Španija, Holandija, Mađarska, BiH, Belorusija, Rusija i Poljska. Biće tu i B2B sastanaka i takmičenja. Na Sajmu lova i ribolova biće ponuđena kompletna oprema za lov, ribolov i rekreaciju, dok će Sajam ekologije biti bogat edukacijama i radionicama.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Povećati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---