Kadetkinje Vojne akademije posetile Novosadski sajam

 

Novi Sad, 24.05.2023.

Studentkinje Vojne akademije u Beogradu, zajedno s potpukovnikom Vojske Srbije Srboljubom Nikoli─çem, posetile su 90. me─Ĺunarodni poljoprivredni sajam i s generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovi─çem obi┼íle ┼ítandove izlaga─Źa.

– Ono ┼íto 26 dr┼żava nudi: od specijalne opreme za poljoprivredu, mehanizacije, savremenih tehnolo┼íkih ure─Ĺaja, preko organske hrane, razli─Źitih noviteta, nekoliko specijalizovanih izlo┼żbi, pa do prikaza kompletnog lanca proizvodnje hrane i planova za njen razvoj u budu─çnosti, pitomci Vojne akademije na Me─Ĺunarodnom poljoprivrednom sajmu mogu da vide na jednom mestu i u praksi potvrde ono ┼íto teorijski ve─ç znaju – istakao je Cvetkovi─ç.

Po re─Źima potpukovnika Nikoli─ça, kadeti Vojne akademije ve─ç imaju iskustva u logistici  koja je za poljoprivredu veoma bitna i to je i osnovni motiv ┼íto su do┼íli na Poljoprivredni sajam.

Tako se devet kadetkinja, studentkinja ─Źetvrte godine Vojne akademije – smer Op┼íta logistika, obilaskom sajamskih ┼ítandova uverilo da teorijska znanja koja imaju itekako mogu da  primene ili prilikom radova u poljoprivredi ili u drugim okolnostima, kao ┼íto su poplave, su┼íe…