Poljoprivredni sajam u Kruševcu:

 

ODRŽANA IZLOŽBA O GOVEDARSTVU, OVČARSTVU I KOZARSTVU

Kruševac, 15. septembar 2021.

Tekst i slike: Kurir.rs

U Kruševcu je 11. septembra održan 13. poljoprivredni sajam u organizaciji Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede Grada, Službe za poljoprivredu grada Kruševca i Poljoprivredno stručne i savetodavne službe Kruševac.

Sajam je otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Boban Kostić: - Osim najpoznatijeg, nacionalnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, Ministarstvo poljoprivrede podržava i regionalne, od kojih je kruševački jedan od najznačajnijih. Drago mi je da se i u ovo vreme kovid pandemije održava Sajam, a svim izlagačima želim puno uspeha“.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je izjavila da je Kruševački sajam još jednom je pokazao da sa razlogom nosi epitet najznačajnijeg agrobiznis događaja centralne Srbije.

-Grad Kruševac izdvaja znatna sredstva za pomoć registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima po Programu podrške, kroz kredite u svim oblastima. Daju se subvencije za nabavku poljoprivredne opreme i mehanizacije i podizanje zasada pod voćem, premije osiguranja useva, plodova,višegodišnjih zasada, veštačko osemenjavanje krava…

U saradnji sa Ministarstvom realizuju se istraživačko – razvojni projekti i aktivnosti koji će uticati na poboljšanje kvaliteta seoskog života i sveukupni razvoj sela, istakla je čelnica lokalne samouprave Kruševca Jasmina Palurović.

Na Sajmu je učestvovao veći broj izlagača sa teritorije Rasinskog upravnog okruga u oblasti proizvodnje stočne hrane, sredstava za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, kao i osiguravajuće kuće. Predstavljene su opštine u regionu, Poljoprivredni fakultet u Kruševcu, udruženja iz oblasti agrara, škole, ustanove, zadruge, poljoprivredna gazdinstva…

Na Sajmu je održana izložba u govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, kao i Izložba poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti, rukotvorina, ukrasnog bilja, meda, vina i rakije.

KUD iz Velikih Kupaca priredio je i prigodni kulturno - umetnički program, a Sajam je posetilo više od hiljadu građana i građanki.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Povećati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---