- TRŽIŠTE - /12.08.2020./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 19.20 din/kg , pšenica 17.90 din/kg , soja 42.60 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Čikagu: kukuruz 12.33 din/kg , pšenica 17.98 din/kg , soja 32.59 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 11.50 din/kg , pšenica 14.49 din/kg , soja 30.53 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Parizu: kukuruz 19.26 din/kg , pšenica 20.87 din/kg , soja - ;

Poslovnost

 

„DIJAMANT” PO─îEO OTKUP SUNCOKRETA

Zrenjanin, 15. avgust 2012.

 Po─Źetak sezone otkupa uljarica „Dijamant” je obele┼żio zajedno sa svojim dobavlja─Źima i kooperantima i na obostrano zadovoljstvo sve je spremno za otkup. Tradicionalno okupljanje koje „Dijamant” organizuje povodom sezone ┼żetve i otkupa uljarica, u zrenjaninskom Hotelu „Vojvodina”, prisustvovao je veliki broj stalnih dobavlja─Źa i kooperanata iz cele Srbije.

Kompanija „Dijamant” predstavila je svoje planove za predstoje─çu sezonu, a prisutnima su se obratili generalna direktorka kompanije „Dijamant” Slavica Ke┼íelj i direktor sektora nabavke Dejan Dokmanov.

 

Slavica Kešelj i Dejan Dokmanov

 

- Sve je spremno za otkup uljarica. Sredstva su obezbedena, kao i sva logisti─Źka podr┼íka, ┼íto podrazumeva dobru informativnu podr┼íku, ure─Ĺenu dokumentaciju i laboratorijske analize. Ekipa „Dijamantovih” stru─Źnjaka su stalno na terenu, u kontaktu sa dobavlja─Źima, tako da se o─Źekuje da ovogodi┼ínji otkup protekne u najboljem redu. „Dijamant” iz godine u godinu pove─çava  koli─Źine otkupa uljarica. Verujemo da ─çe i ove godine biti nastavljen takav trend - rekla je okupljenima generalni direktor „Dijamanta” Slavica Ke┼íelj i dodala da zrenjaninski gigant zajedno sa svojim dobavlja─Źima snabdeva vi┼íe od polovine ukupnog broja potro┼ía─Źa ┼íirom na┼íe zemlje.

Po oceni stru─Źnjaka su┼ía nije nanela tako veliku ┼ítetu suncokretu, kao ┼íto je to slu─Źaj sa sojom i kukuruzom, tako da „Dijamant” o─Źekuje da otkup bude ostvaren u planiranim koli─Źinama.

Direktor Sektora nabavke sirovina Dejan Dokmanov u svom obra─çanju povodom ┼żetve, koja je ve─ç uveliko po─Źela, istakao je da „Dijamant” ┼żeli da otkup uljarica ponovo realizuje na korektan, racionalan i obostrano koristan na─Źin, imaju─çi u vidu aktuelne uslove na tr┼żi┼ítu.

Ina─Źe, „Dijamant se pozicionirao kao vode─çi otkupljiva─Ź uljarica u na┼íoj zemlji i kao fabrika u okru┼żenju koja vodi ra─Źuna o svojim dobavlja─Źima merkantilne robe. Dodao je da ─çe u skladu
sa rastu─çim obimom prodaje svojih proizvoda na tr┼żi┼ítu, „Dijamant” i ove godine i─çi u nabavku zna─Źajnih koli─Źina suncokreta i soje, uz uva┼żavanje konkurentnih uslova otkupa.

U ovom poslu velike zasluge ima i slu┼żba marketinga, na ─Źelu sa direktorom Vladimirom Milovi─çem.